Veelgestelde vragen

PayPal Verkopersbescherming maakt het accepteren van PayPal-betalingen zorgeloos en nog veiliger. Het voorkomt dat uw bedrijf schade lijdt door terugboekingen. Zo kunt u:

• minder tijd spenderen aan claims die gaan over niet-ontvangen bestellingen
  • uzelf beschermen tegen inkomstenverlies door betalingen die zijn gedaan met gestolen creditcards

Om in aanmerking te komen voor de PayPal Verkopersbescherming, moet u ervoor zorgen dat aan uw PayPal-betalingen de volgende verzendgegevens zijn toegevoegd:

• Voornaam
  • Achternaam
  • Adres
  • Plaats
  • Postcode
  • Landcode

Als een koper een claim indient of een terugboeking doet, dan overlegt u simpelweg aan PayPal het leveringsbewijs. Zij betalen u dan het volledige bedrag terug.

Een handelaaraccount is een soort bankrekening waarmee u geld van bepaalde betaalmethoden kunt overmaken en ontvangen. Handelaaraccounts worden aangeboden door verschillende banken en financiële instellingen, de zogenaamde acquirers.

Met een handelaaraccount mag u bepaalde betaalmethoden accepteren zodat u kunt beginnen met verkoop op afstand. Als u meer betaalmethoden wilt toevoegen om de conversie te verhogen, moet u meestal extra handelaaraccounts openen bij andere acquirers. Wij kunnen u hierover adviseren en u de juiste acquirers voor uw bedrijf voorstellen.

Afhankelijk van de markt waar u actief bent, kunnen we u ook direct een handelaaraccount aanbieden. Met Full Service kunt u meerdere betaalmethoden in één keer activeren – met slechts één contract. Door uw klanten meerdere lokale betaalmethoden aan te bieden die ze kennen en vertrouwen, verhoogt u de conversie en stimuleert u uw online verkoop.

Een acquirer is een financiële instelling die betalingen van bepaalde creditcards en debitcards verwerkt. De acquirer is verantwoordelijk voor het financiële gedeelte van de transactieverwerking en Nexi Payengine is verantwoordelijk voor het technische gedeelte. Met andere woorden, zonder een acquirer wordt het geld niet overgemaakt op uw bankrekening.

Een acquirer is een financiële instelling die betalingen van bepaalde creditcards en debitcards verwerkt. De acquirer is verantwoordelijk voor het financiële gedeelte van de transactieverwerking en Nexi Payengine ePayments is verantwoordelijk voor het technische gedeelte. Met andere woorden, zonder een acquirer wordt het geld niet overgemaakt op uw bankrekening.

Voor elke online betaalmethode die u wilt toevoegen, hebt u een aanvaardingscontract met een acquirer nodig. Als u advies wilt bij de keuze van de acquirer die het meest geschikt is voor u en uw regio, neem dan contact op met uw Sales-contactpersoon.

Betalingsverwerking is een dienst waarmee op websites online kan worden verkocht door betalingen te accepteren via elektronische methoden, zoals creditcards, debitcards en bankoverschrijvingen.

Betalingsverwerking wordt aangeboden door leveranciers van betaaldiensten en is de technische verbinding of 'gateway' tussen een website en de financiële instellingen of 'acquirers' die de verschillende betaalmethoden aanbieden. Simpel gezegd, zonder een leverancier van betaaldiensten krijgt u uw geld niet.

PSPID is de afkorting van payment service provider ID (de ID van de leverancier van betaaldiensten). Dit is de naam die u hebt gekozen toen u zich heeft ingeschreven en die dient om het bedrijf te identificeren waaraan uw account is gekoppeld. U heeft uw PSPID en uw wachtwoord nodig om u aan te melden bij uw account.

Houd uw PSPID altijd bij de hand wanneer u contact opneemt met onze klantendienst.

Een USERID identificeert de specifieke gebruiker van een account.

Als uw account meerdere gebruikers heeft, meldt u zich aan door uw USERID, uw payment service provider ID (PSPID), indien vereist, en uw wachtwoord in te voeren. Let erop dat u op 'Log in as user' (Aanmelden als gebruiker) klikt, zodat alle drie velden worden weergegeven.

Als uw account slechts één gebruiker heeft, heeft u geen USERID nodig. U meldt zich dan gewoon aan met uw PSPID en wachtwoord. Let er daarom op dat in het aanmeldingsscherm slechts twee velden worden weergegeven. Als u drie velden ziet, klikt u linksonder op het scherm op 'Log in as PSPID' (Aanmelden als PSPID) om u aan te melden als handelaar.

Bij een DirectLink- of Batch-integratie correspondeert de parameter USERID met de voor uw PSPID ingestelde API-gebruiker. NB: een API-gebruiker kan niet inloggen in de Nexi Payengine-backoffice.

De backoffice is de beveiligde website waarop u uw Nexi Payengine-account beheert. Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u uw administratieve gegevens controleren en bewerken, uw betalingen beheren, uw technische instellingen wijzigen en nog veel meer. Om u aan te melden, heeft u alleen uw payment service provider ID (PSPID) en uw wachtwoord nodig.

Phishing is afgeleid van het woord 'fishing' (vissen). Phishing is een samentrekking van 'password harvesting' en 'fishing', het vissen naar wachtwoorden.

Fraudeurs proberen u via e-mails, links en webpagina's door te sturen naar valse websites waar u om vertrouwelijke gegevens wordt gevraagd, zoals het nummer van uw bankrekening of creditcard. In een vervalste e-mail wordt u meestal gevraagd uw wachtwoord, bankgegevens, rekeningnummers, creditcardgegevens of andere vergelijkbare informatie te bevestigen door op een link in de e-mail te klikken. Die link leidt u dan naar een neppagina waarvan het adres vrijwel hetzelfde is als dat van de echte site.

Preventie:

• Wees voorzichtig met e-mails.
  • Een verzendadres kan heel eenvoudig worden vervalst en de afzender van een door u ontvangen e-mail is niet per se de echte dienstverlener.
  • Reageer niet op e-mails waarin u wordt gevraagd persoonlijke gegevens in te voeren. Dienstverleners als Nexi Payengine, banken en uitgevers van creditcards zullen u in e-mails nooit om uw wachtwoord, creditcardnummer of andere persoonsgegevens vragen.
  • Voer links handmatig in. Klik niet op eventuele links in verdachte e-mails, maar voer het URL-adres handmatig in (bijvoorbeeld het adres van uw bank of het Nexi Payengine ePayments platform) of zoek het op in uw Favorieten. Links in frauduleuze e-mails kunnen u doorsturen naar valse websites. De URL's van deze sites zijn vaak nauwelijks van echte te onderscheiden. En ook de website zelf kan er bedrieglijk echt uitzien.
  • Controleer de versleuteling van websites. Controleer voordat u op een website persoonlijke gegevens invoert of het internetadres begint met https ("s" staat voor secure, beveiligd) en of u in uw browser een hangslot of een pictogram van een niet-gebroken sleutel ziet. Helaas kan het pictogram van het hangslot (en de sleutel) bij sommige systemen worden vervalst. Controleer daarom ook of u zich daadwerkelijk op de echte website bevindt: dubbelklik op het pictogram van het hangslot om het certificaat van de website weer te geven. Kijk of de naam op het certificaat en de naam in de adresbalk hetzelfde zijn. Als de namen verschillen, bevindt u zich mogelijk op een valse website.
  • Controleer regelmatig uw bank- en creditcardafschriften.
  • Verbeter de beveiliging van uw pc: Schakel een anti-phishingfilter in, zodat frauduleuze sites worden herkend voordat u ze bezoekt. Sommige browsers, zoals Internet Explorer, hebben zo'n filter. Als uw browser deze filter niet heeft, dan kunt u het als taakbalk installeren. Installeer regelmatig de nieuwste beveiligingsupdates van uw besturingssysteem en de recentste versies van de software op uw pc. Installeer een firewall. Installeer anti-virussoftware en zorg ervoor dat deze altijd is bijgewerkt.
  • Wat moet u doen als u het slachtoffer wordt van phishing?

Als u denkt dat u een phishing-e-mail hebt ontvangen, ga dan als volgt te werk:

• Wijzig ONMIDDELLIJK de wachtwoorden en/of pincodes van het onlineaccount van het bedrijf waarvan de identiteit is misbruikt.
  • STUUR de frauduleuze e-mail naar het desbetreffende bedrijf. Meestal hebben bedrijven daar een speciaal e-mailadres voor.
  • MELD de poging tot phishing bij de relevante autoriteiten (plaatselijke politie, Internet Fraud Complaint Center, Anti-phishing Working Group).
  • BEWAAR alle BEWIJS van de fraude. Vooral als het om een phishing-e-mail gaat, moet u deze niet verwijderen. Verborgen in de koptekst van de e-mail bevindt zich namelijk de informatie die nodig is om te achterhalen waar de e-mail vandaan komt.